پیشنهادهای آشپزباشی

آموزش غذاهای جدید و تزئینات غذا

نوش جانلبخند


این دستور بامیه رو من از مامی سایت برداشتم. با اندکی دخل و تصرف به همراه اندکی از تجربیاتم و تجربیاتی که از هنرمندان این سایت یاد گرفتم اینجا می نویسم!

مواد لازم

آرد 200 گرم

آب 300 گرم

تخم مرغ 3 عدد

روغن جامد یک قاشق سوپ خوری (من از نصف یک کره 50 گرمی استفاده کردم) 

مواد لازم برای شربت

یک لیوان شکر

یک لیوان آب

زعفران آب کرده

هل ساییده نوک قاشق چای خوری

گلاب 1/4 استکان

آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

اول از همه بگذارید آب به جوش بیاد و بعد شعله رو کم کنید و آرد و اضافه کنید. مرتب این مخلوط رو بهم بزنید تا هم بوی خامی آرد گرفته بشه و هم تقریبا یک خمیر یک دست و سفت به دست بیاد. بعد از اون روغن یا کره رو اضافه کنید. و مرتب در حدود 2-3 دقیقه بهم بزنید تا یک خمیر یکدست بدست بیاد. (بنده در این قسمت به دلیل چسبندگی بیش از حد مواد هم از کت و کول افتاده بودم و هم کم مونده بود خودم به قابلمه بچسبم!نیشخند)

حالا مواد رو از روی حرارت برمی دارید و صبر می کنید تا خنک بشه، بعد دونه دونه تخم مرغها رو اضافه می کنید و شروع به ورز دادن می کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد. (و البته باز هم چسبناک!)

در همین بین شربت رو درست کنید. اول آب و شکر رو خوب به هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل بشه بعد اون رو روی حرارت بگذارید. کمی صبر کنید تا آب به جوش بیاد بعد یک قاشق آبلیمو رو اضافه کنید تا شربت شکرک نزنه. زعفرون رو هم اضافه کنید. بعد حرارت رو کم کنید و اجازه بدهید که حدود 15 دقیقه شربت روی حرارت بمونه. (تا حدودی صبر می کنید که شربت غلیظ بشه) در آخر هم گلاب و هل رو اضافه کنید.

اگر می خواهید بامیه خوشرنگتری داشته باشید یک قاشق از شربت آماده شده رو توی مواد بامیه بریزید.

حالا مواد رو در قیف ریخته و در روغن مایع داغ سرخ کنید. راحت تره که اول روغن رو کمی داغ کنید بعد با قیف شروع کنید به فرم دادن بامیه ها و برای جدا کردن هر بامیه هم راحت تره که از قیچی آشپزخونه استفاده کنید. (یعنی هر قسمت خمیر که از قیف بیرون اومد تا اندازه ای که مد نظرتون هست با قیچی ببرید) بعد بامیه ها روی حرارت بگذارید. برای اینکه داخل بامیه ها خمیر نشه اول شعله رو کم کنید و وقتی کمی بامیه ها سبک شدند حرارت رو زیاد کنید. فقط باید مرتب بامیه ها رو هم بزنید تا یکدست سرخ بشوند. بعد بامیه های داغ رو در شربت داغ بیاندازید و بعد آنها رو در ظرف مورد نظر بگذارید.

فقط چند تا نکته، من بامیه ها رو به نظرم کم سرخ کردم، چون رنگشون بعد از 24 ساعت پرید!

بامیه ها رو تا حد امکان روی هم نگذارید. چون بامیه های زیری بعد از چند ساعت کمی نرم می شوند. نکته دیگه راجع به یخچال هستش که اون هم بامیه ها رو نرم می کنه. 

اگر بامیه ها بعد از چند ساعت شربت خودشون رو از دست دادند هم یعنی شربتتون رقیق بوده.

نوش جانلبخند

 

نوشته شده در یکشنبه ۳٠ تیر ۱۳٩٢ساعت ۱٢:۳۳ ‎ق.ظ توسط آشپزباشی نظرات () |

Design By : Night Melody